banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Testi sértéssel vádolják Bene Barnabás atlétát

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják Bene Barnabás olimpiai kerettag atlétát egy a Pécsi Törvényszéken folyó büntetőperben – adta hírül az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

Bene Barnabás futó

Az ügyészség szerint a PVSK futója tavaly egy ismert pécsi szórakozóhelyen összeszólalkozott egy agresszíven viselkedő férfival, aki szidalmazta, meglökte, majd az utcán meg is ütötte a távozni készülő sportolót. Bene Barnabás a földre került, de miután felállt, megrúgta támadóját.
A férfinak a barátja, az atlétának az edzője akart segíteni, végül Bene és trénere elfutott a helyszínről. Mivel azonban a megrúgott férfinak kilyukadt a tüdeje, a futó ellen eljárás indult, ahogy támadója és annak barátja ellen is.
Az atléta a lapnak nyilatkozva azt mondta: aznap barátaival és edzőjével tartózkodott a szórakozóhelyen. Az agresszív, ittas férfi azt kérte rajta számon, hogy kikezdett a barátnőjével, ilyesmi azonban nem történt. Szerinte a férfi nem a rúgástól, hanem akkor sérülhetett meg, amikor az incidens során ő ráesett.
Az életveszélyt okozó testi sértés kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható, de Bene Barnabás bízik a felmentésében. A lap által megkérdezett ügyvédek szerint a sportoló vélhetően jogos védelmi helyzetben volt.
Bene Barnabás 1500 méter síkfutásban szeretné kiharcolni a londoni indulási jogot. A 3 perc 38 másodperces B szint eléréséhez egy másodpercet kell faragnia jelenleg eredményén – olvasható a baranyai napilapban.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

Női gerelyhajításban a cseh sör jó doppingnak bizonyult

Női gerelyhajításban a cseh sör jó doppingnak bizonyult ()

A címvédő, világcsúcstartó cseh Barbora Spotakova nyerte a női gerelyhajítást csütörtökön a londoni olimpián.

Újra kicsinálta magát a diszkoszvető Fazekas Róbert?

Újra kicsinálta magát a diszkoszvető Fazekas Róbert? ()

Pozitív doppingteszt miatt kikerült a magyar olimpiai csapatból egy A szintes atléta. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján közzétett nevezési listáról a diszkoszvető Fazekas Róbert neve hiányzik.

A tízpróbázó Szabó Attila is indulhat

A tízpróbázó Szabó Attila is indulhat ()

Szabó Attila olimpiai B szintet érő 8003 pontos egyéni csúccsal nyerte meg kedden a Honvéd összetett atlétikai versenyét, így biztosította helyét a londoni olimpián.

Gyalogló Vk – Helebrandt 64., Rácz 80. Szaranszkban

Gyalogló Vk – Helebrandt 64., Rácz 80. Szaranszkban ()

Helebrandt Máté a 64., míg Rácz Sándor a 80. lett szombaton az oroszországi Szaranszkban rendezett gyalogló Világkupa-versenyen.

Testi sértéssel vádolják Bene Barnabás atlétát

Testi sértéssel vádolják Bene Barnabás atlétát ()

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják Bene Barnabás olimpiai kerettag atlétát egy a Pécsi Törvényszéken folyó büntetőperben – adta hírül az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak