banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Rejtő Ildikó 75 éves

Pénteken lesz 75 éves Rejtő Ildikó olimpiai és világbajnok tőröző, a magyar vívás egyik legeredményesebb képviselője, a Nemzet Sportolója.

Rejtő Ildikó olimpiai és világbajnok tőröző

A tokiói nyári játékok kétszeres győztese öt olimpián vett részt, de kis szerencsével akár haton is ott lehetett volna. Ifjúsági világbajnokként már 1956-ban számoltak vele, s csak a hosszadalmas adminisztráció miatt kellett végül itthon maradnia. Rejtő Ildikó egészségi okból választotta a vívást. Az olimpiákat tekintve az 1964-es hozta a legnagyobb sikert a számára. A válogatottól az 1978-as világbajnokságon köszönt el, de az Újpesti Dózsa csapatával 1980-ban még országos bajnok volt, aztán hosszú szünet következett, majd 1995-ben tért vissza a pástra – már veterán világversenyeken, a korábbiakhoz hasonló sikerekkel.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

London 2012 – A hétfői műsor (aug. 6)

London 2012 – A hétfői műsor (aug. 6) ()

A londoni olimpia hétfői versenynapján – melyen 18 számban osztanak érmeket – Sidi Péter kedvenc számában, a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett versenyében szerepel majd.

A nyári olimpiai játékok összesített magyar éremtáblázata (1896-2008)

A nyári olimpiai játékok összesített magyar éremtáblázata (1896-2008) ()

A nyári olimpiai játékok összesített magyar éremtáblázata (1896-2008)

London 2012 megnyitotta az i-limpia korszakát

London 2012 megnyitotta az i-limpia korszakát ()

Rengeteg szurkoló nézi úgy a helyszíneken a sporteseményeket a londoni olimpián, hogy az ölébe teszi a táblagépét vagy az okostelefonját, és ezek segítségével egyszerre más versenybe is belepillanathat.

Update Norbi szerint leégtek a sportolóink Londonban. Szerinted?

Update Norbi szerint leégtek a sportolóink Londonban. Szerinted? ()

Felháborodtak az emberekek Schobert Norbert bejegyzésén amit a saját Facebook oldalán publikált. Update Norbi szerint égünk Londonban. Szerinted?

London 2012, az olimpia hivatalos alkalmazása

London 2012, az olimpia hivatalos alkalmazása ()

A 2012-es olimpiai játékok szervezői mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék az eredményeket.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak