banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Kis és Hosszú döntős, Cseh kiesett, Gyurta csúcsot úszott

Magyar szempontból szomorú szenzációval indult az olimpia úszóprogramja: a szombat délelőtti selejtezőben 400 m vegyesen összesítésben csak kilencedik lett Cseh László,

cseh lászló kiesett az olimpián

így az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok nem jutott be az esti nyolcas döntőbe. Ott van viszont a fináléban a nők hasonló számában Hosszú Katinka és 400 m gyorson Kis Gergő, Gyurta Dániel pedig országos csúccsal lépett tovább a legjobb 16 közé 100 m mellen.

Cseh kiesése a londoni olimpia első meglepetése, hiszen éremesélyesként érkezett a brit fővárosba. Futamában jól kezdett, tartani tudta a tempót az olimpiák történetének legeredményesebb sportolójával, az amerikai Michael Phelpsszel. Afféle presztízspárbajt vívtak egymással, ami azonban a gyorsaság rovására ment, olyannyira, hogy a végül a célba valamivel előbb csapó Phelps nyolcadikként épphogy csak befért a döntőbe, ahonnan ugyanakkor Cseh kiszorult – 7 századdal. A folytatásban lesz módja javítani a rövidebbik vegyesszámban és 200 m pillangón egyaránt.

Cseh mellett gyengén ment a 400 m vegyes másik magyar indulójának, Verrasztó Dávidnak, az idei debreceni Eb második helyezettjének is, aki 4:18.31 másodperc alatt ért célba, ezzel pedig csupán a 22. lett.
A negatív sorozat a női 100 m pillangón is folytatódott, ahol a magyar csapat, egyúttal a női úszómezőny legfiatalabbja, a 15 éves Szilágyi Liliána – a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső unokája – egy percen kívüli idővel (1:00.34) ért célba, s jócskán elmaradt egyéni legjobbjától 34. lett.

A pozitív fordulatot Kis Gergő hozta meg, aki futamát – a vele gyakorlatilag egyszerre célba érkező dél-koreai címvédő, Park Te Hvan kizárása nyomán – megnyerte, s összesítésben a negyedik eredmény (3:46.77 p) birtokosaként került az esti fináléba.

A 2009-es világbajnok Hosszú Katinka 400 m vegyesen a harmadik legjobbnak bizonyult (4:33.77 p) biztató versenyzéssel, míg Jakabos Zsuzsanna (4:37.37) elmaradva a várakozástól csupán a kilencedik lett, és nem lehet ott a fináléban.

Kiemelkedően teljesített ugyanakkor Gyurta Dániel “kiegészítő” számában, 100 m mellen: a 200 méteres táv olimpiai ezüstérmese, világ- és Európa-bajnoka futamát 59.76 másodperces nagyszerű országos csúccsal nyerte, s összesítésben negyedikként menetelt tovább az esti elődöntőbe. A korábbi, 1:00.23 perces magyar rekordot 2011. július 24-én érte el a sanghaji világbajnokságon.

A nyitónap zárószámában a női 4×100 méteres gyorsváltók viaskodásába érdemben nem tudott beleszólni a magyar kvartett: a Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Risztov Éva és Dara Eszter alkotta négyes 3:44.79 perces ideje csak a 15. pozícióhoz volt elegendő.

1 hozzászólásVissza a cikkhez

#1Sári Tiborné2012-08-01, 20:44

Hajrá magyarok!
GVURTA DÁNIEL – ezekben a percekben nyerte meg az olimpiai
aranyérmet.

Nagy szeretettel gratulálunk neki a család nevében!

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

Újra fellobbant a láng Londonban – paralimpia 2012

Újra fellobbant a láng Londonban – paralimpia 2012 ()

Látványos és emlékezetes nyitóünnepség keretében fellobbant szerdán a XIV. paralimpia lángja Londonban.

London 2012 – A szombati magyar mérleg

London 2012 – A szombati magyar mérleg ()

A magyar versenyzők szombati eredményei:

Bronzérmes az öttusázó Marosi Ádám

Bronzérmes az öttusázó Marosi Ádám ()

Bronzérmet nyert Marosi Ádám a londoni olimpia szombati öttusaversenyében. Kasza Róbert a 12. helyen végzett.

Bronzérmes Douchev-Janics 200 méteren

Bronzérmes Douchev-Janics 200 méteren ()

A kajakos Douchev-Janics Natasa szoros csatában bronzérmet szerzett a szombati döntőben 200 méteren a londoni olimpián.

Nagy küzdelem után negyedik a női vízilabda-válogatott

Nagy küzdelem után negyedik a női vízilabda-válogatott ()

Negyedikként zárt a magyar válogatott a londoni olimpia női vízilabda-tornáján, miután a csütörtöki helyosztón kikapott az ausztráloktól.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak