banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Két ezüst és egy bronz a pénteki mérleg – NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

A női párbajtőrcsapat és az úszó Tóth Tamás ezüst-, míg a szintén úszó Sors Tamás bronzérmet nyert pénteken a londoni paralimpián.Az S9-es kategóriában a 100 m gyors késő délutáni fináléjában Tóth és Sors is felülmúlta délelőtti eredményét: 56,46, illetve 56,69 mp-et úszott, ezzel 62, illetve 85 század mp-cel maradt le az ausztrál győztes mögött.

Este az ExCel sportközpontban a Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összetételű párbajtőrcsapat a döntőben 45-38-ra kikapott a kínai válogatottól.

A női kerekesszékes csapatverseny érmeit Áder János köztársasági elnök adta át.

Ami a többi úszót illeti, a női 50 m pillangó S5-ös kategóriájának döntőjébe jutott Engelhardt Katalin a hatodik, Kézdi Réka a hetedik, Zámbó Diána pedig a nyolcadik helyen végzett.

A 33 fős magyar küldöttség már 14 éremnél (2 arany, 6 ezüst, 6 bronz) tart a brit fővárosban, így a pénteki versenynapon is tovább javította eredményét a 2008-as pekingi – egy aranyból és öt bronzból álló – terméshez képest.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

Paralimpia 2012 – Labdarúgás képek

Paralimpia 2012 – Labdarúgás képek ()

A brazil Gledson de Paixao Barros (b) és Severino da Silva (j), valamint a francia Frederic Villeroux (k) küzd a labdáért a látássérültek számára rendezett labdarúgó torna döntőjében, a Franciaország-Brazília mérkőzésen, a 2012-es londoni paralimpián az Olimpiai Parkban 2012. szeptember 8-án. A döntőt a brazil csapat 2-0-ra megnyerte.

A kerekesszékes női párbajtőrcsapat ezüstérmes

A kerekesszékes női párbajtőrcsapat ezüstérmes ()

Áder János köztársasági elnök átadja az ezüstérmet Juhász Verának a Magyarország – Kína női párbajtőrdöntő után a 2012-es londoni paralimpián. A kerekesszékes női párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert.

Dani Gyöngyi vív – Paralimpia 2012

Dani Gyöngyi vív – Paralimpia 2012 ()

Dani Gyöngyi balra, vív a kínai Jao Fanggal, (Yao Fang) a Magyarország – Kína női párbajtőrdöntőben a 2012-es londoni paralimpián. A kerekesszékes női párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert.

Két ezüst és egy bronz a pénteki mérleg – NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

Két ezüst és egy bronz a pénteki mérleg – NAPI ÖSSZEFOGLALÓ ()

A női párbajtőrcsapat és az úszó Tóth Tamás ezüst-, míg a szintén úszó Sors Tamás bronzérmet nyert pénteken a londoni paralimpián.

Újra fellobbant a láng Londonban – paralimpia 2012

Újra fellobbant a láng Londonban – paralimpia 2012 ()

Látványos és emlékezetes nyitóünnepség keretében fellobbant szerdán a XIV. paralimpia lángja Londonban.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak