banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Hét magyar birkózótól hét olimpiai érmet várnak

A reméltnél ugyan egy kicsit kisebb, de nagyon erős birkózó válogatott utazhat el a londoni olimpiára, melyen elsőként a kötöttfogású Módos Péter és Bácsi Péter éppen 80 nap múlva lép szőnyegre.

birkózás london 2012

Az olimpiai szereplést kiharcolt birkózók köszöntésére összehívott csütörtöki sajtóbeszélgetésen Maróthy István, a magyar szövetség szakmai alelnöke elmondta, hogy ő személy szerint előzetesen nyolc kvóta megszerzésében biztos volt, de a csapat a 2009-es világbajnok Kiss Balázs (96 kg) nélkül is nagyon szép reményekkel vesz majd részt az ötkarikás játékokon.
Módoson (55 kg) és Bácsin (74 kg) kívül a kötöttfogásúakat még Lőrincz Tamás (66 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), a szabadfogásúakat Hatos Gábor (74 kg), valamint Ligeti Dániel (120 kg), a nőket pedig a tavalyi vb-ezüstérmes Sastin Marianna (63 kg) képviseli.
A szabadfogásúakat irányító Gulyás István szintén a kvalifikációs rendszer nehézségére hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, az idei Európa-bajnoki bronzérmes Wöller Gergő (66 kg), illetve a pekingi olimpián szerepelt Kiss Gergely (96 kg) lemaradt ugyan, ám a két utazó egyformán súlycsoportja elitjéhez tartozik, így bizakodva várják a játékokat. A szabadfogású birkózók másfél hét múlva Szlovákiába utaznak, június közepétől pedig Dagesztánban edzenek. Az olimpia előtt egyetlen verseny, egy spanyolországi viadal szerepel Hatosék programjában.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

Birkózás – Lőrincz Tamás ezüstérmes

Birkózás – Lőrincz Tamás ezüstérmes ()

Lőrincz Tamás ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpia keddi versenynapján, mivel a döntőben két menetben kikapott a vb-bronzérmes dél-koreai Kim Hjeon Vu-tól.

Birkózás – Módos Péter bronzérmes

Birkózás – Módos Péter bronzérmes ()

A kötöttfogású birkózók 55 kilós súlycsoportjában szereplő Módos Péter bronzérmet szerzett a londoni olimpia vasárnapi versenynapján azzal, hogy a helyosztón három menetben legyőzte dán riválisát.

Bácsi sérülése miatt nem folytatja, kórházba vitték

Bácsi sérülése miatt nem folytatja, kórházba vitték ()

Bácsi Péter térdsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy biztosan nem folytatja szereplését a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

Hét magyar birkózótól hét olimpiai érmet várnak

Hét magyar birkózótól hét olimpiai érmet várnak ()

A reméltnél ugyan egy kicsit kisebb, de nagyon erős birkózó válogatott utazhat el a londoni olimpiára, melyen elsőként a kötöttfogású Módos Péter és Bácsi Péter éppen 80 nap múlva lép szőnyegre.

Nem szereztünk kvótát Helsinkiben a birkózó olimpiai selejtezőn

Nem szereztünk kvótát Helsinkiben a birkózó olimpiai selejtezőn ()

A 72 kilós Godó Kitti kikapott vasárnap az elődöntőben, így a magyaroknak egyetlen kvótát sem sikerült szerezniük a birkózók Helsinkiben zajló utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, melynek zárónapján egy kötöttfogású és három női súlycsoportban volt magyar induló.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak