banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Hét hónapos eltiltást kapott az evezős Juhász Adrián

Hét hónapos eltiltást kapott doppingvétség miatt az evezős Juhász Adrián, aki a londoni olimpiára készült.

Juhász Adrián eltiltva dopping miatt

A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) csütörtöki tájékoztatása alapján az eljáró bizottság megállapította, hogy “Juhász Adrián elkövette a doppingvétséget, ezért őt hét hónapra eltiltotta a versenyzéstől és sporttevékenység gyakorlásától. A határozat nem jogerős, de előzetesen – a fellebbezésre tekintet nélkül – végrehajtható.”
A szolnoki versenyző egy május eleji ellenőrzésen akadt fenn, a szervezetében olyan anyagot találtak, amely szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján. A MESZ közleménye szerint az eljárás során megállapították, hogy a sportoló a szert nem a teljesítmény fokozása miatt szedte, a doppingolásra vonatkozó nemzetközi előírások szerint azonban a szándékától és a teljesítmény fokozására vonatkozó eredmény hiányától függetlenül is el kellett őt tiltani a sporttevékenységtől. A Magyar Olimpiai Bizottság megvonta a versenyző és edzője, Molnár Dezső ösztöndíját.

Juhász tavaly szeptemberben, a bledi világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett klubtársával, Simon Bélával, de így helyette Széll Domonkos került a Londonba utazó kormányos nélküli kettes egységbe.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

Hét hónapos eltiltást kapott az evezős Juhász Adrián

Hét hónapos eltiltást kapott az evezős Juhász Adrián ()

Hét hónapos eltiltást kapott doppingvétség miatt az evezős Juhász Adrián, aki a londoni olimpiára készült.

Evezős olimpiai pótkvalifikáció

Evezős olimpiai pótkvalifikáció ()

Négy magyar egység próbál szerencsét vasárnaptól szerdáig Luzernben, az evezősök utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén. Közülük a Hirling Zsolt, Varga Tamás duónak van a legnagyobb esélye a kvótaszerzésre.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak