banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Dzsúdós doppingügy – marad Ungvári eltiltása, de más indokkal

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta a cselgáncsozó Ungvári Attila kétéves eltiltását, ám azt nem doppingvétséggel, hanem gondatlansággal indokolta.

Ungvári Attila doppingolt

    “A szerdai tárgyalás után a CAS csütörtök reggel hirdette ki döntését, az időzítés azt szolgálta, hogy felmentő határozat esetén Attila még szabadkártyával szerepelhessen a londoni olimpia 73 kg-os súlycsoportjának aznapi sorsolásán” – nyilatkozta szombaton az MTI-nek Ruttner György, az Európa-bajnoki bronzérmes sportoló ügyvédje. “Az ítélet értelmében hatályban marad az eltiltás, csakhogy a CAS nem állapított meg doppingvétséget, ehelyett azzal indokolta döntését, hogy Attila nem tett meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy ne kerülhessen mások által doppingszer a táplálékába, azaz nem volt elég gondos a csomagja őrzésében.”

A jogi képviselő hozzátette: így megmaradt Ungvári jó hírneve, mivel vétlennek nyilvánították az esetben, amely egyben figyelmeztetés is a többi sportoló számára, hogy figyeljenek oda az italukra-ételükre.

“Azt, hogy az ítélet részben a javára szólt, jelzi, hogy Attilának a szokásos tarifa helyett csak jelképes, ezerfrankos perköltséget kell megfizetnie” – hangsúlyozta Ruttner György.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tavaly júniusban 2013. február 13-ig eltiltotta a 73 kg-os súlycsoportban érdekelt Ungvárit, mellékbüntetésként pedig törölte a 2011-es Hungária Kupán kiharcolt első, a párizsi Grand Slam-viadalon elért második és a bakui Vk-n szerzett harmadik helyezését.

A 23 éves Ungvári Attilának tavaly januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti – neki aranyérmet hozó – Hungária Kupán adott mintájában találtak doppinglistás anyagokat, de elmondása szerint más valaki szándékosan rakott tiltott szereket italába.

2 hozzászólásVissza a cikkhez

#1Zoli2012-07-28, 11:26

ezt a maszlagot, hogy valaki tudta nélkül itatott vele doppingot :d

#2gaba2012-07-29, 09:27

Igazad is van, egy nemzetközi döntőbíróság határozatában elfogadja, hogy a magyar sportoló nem doppingol, hanem megmérgezték, te azért kételkedj honfitársadban! A cikk írójának meg kíváncsi vagyok mennyire esett vona nehezére, hogy megfelelően illusztrálja a cikket!

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

Joó Abigél sérülten nyert a vigaszágon

Joó Abigél sérülten nyert a vigaszágon ()

Joó Abigél örül, miután győzött a lengyel Daria Pogorzelec ellen

Az első magyar érem: Csernoviczki Éva bronzérmes

Az első magyar érem: Csernoviczki Éva bronzérmes ()

A 48 kg-os Csernoviczki Éva arany ponttal jőgyött a világranglista vezető japán, Fukumi Tomoko ellen.

Dzsúdós doppingügy – marad Ungvári eltiltása, de más indokkal

Dzsúdós doppingügy – marad Ungvári eltiltása, de más indokkal ()

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta a cselgáncsozó Ungvári Attila kétéves eltiltását, ám azt nem doppingvétséggel, hanem gondatlansággal indokolta.     “A szerdai tárgyalás után a CAS csütörtök reggel hirdette ki döntését, az időzítés azt szolgálta, hogy felmentő határozat esetén Attila még szabadkártyával szerepelhessen a londoni olimpia 73 kg-os súlycsoportjának aznapi sorsolásán” – nyilatkozta szombaton az MTI-nek

A cselgáncsválogatott a MOB-tartalékból készül az olimpiára

A cselgáncsválogatott a MOB-tartalékból készül az olimpiára ()

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tartalékforrásai révén készül a londoni olimpiára a hétfős cselgáncs válogatott.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak