banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Böczögő Dorina londoni jegyet szerzett a tornászok tesztversenyén

A magyar csapat számítása szerint Böczögő Dorina olimpiai kvótát szerzett szerdán, a tornászok londoni tesztversenyén.

Böczögő Dorina tornász

Altorjai Sándor, a hazai szövetség (MATSZ) főtitkára az MTI-nek azt mondta, Böczögő a 3. forduló után 53.265 ponttal a 7. helyen állt, a 4., utolsó fordulóban pedig kilencen léptek még a szerekhez, így – bár hivatalos végeredmény csak csütörtökre várható – a magyar tornász legrosszabb esetben is 16., ami szinte biztos olimpiai indulási jogot jelent. „A nemzetközi szövetségtől csak holnap kapjuk majd meg a hivatalos eredményt, de azt gondolom, Dorina a négyes csoport versenyzői közül is megelőz majd legalább kettőt-hármat, így teljesen biztosra vehető, hogy megszerezte a kvótát” – nyilatkozta Altorjai.

Kedd éjjel a lólengésben világbajnoki negyedik helyezett Hidvégi Vid szerzett kvótát, miután – mint az a szerdán hivatalossá vált végeredményből kiderült – 20. lett a férfiak egyéni összetett versenyében. Hidvégi ráadásul lovon bejutott a döntőbe, így a csütörtök esti fináléban is érdekelt lesz.A lólengésben kétszeres világbajnok Berki Krisztiánnal együtt – aki már a tavaly októberi, tokiói vb-n kvótát szerzett – így három magyar tornász lesz ott Londonban, ilyenre pedig legutóbb a 2000-es sydneyi ötkarikás eseményen volt példa.

1 hozzászólásVissza a cikkhez

#1Girls2012-11-07, 16:23

Ő és Detre Diána,Kapás Bogi és Czékus Eszti a legszebbek és jól teljesitenek!!!!

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

A Biacsi ikrek viszik a magyar zászlót londonban

A Biacsi ikrek viszik a magyar zászlót londonban ()

A pályafutásuk első paralimpiáján induló ikertestvérek, Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona atléták lesznek a magyar zászlóvivők a londoni játékok szerda esti megnyitóján.

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász autogramot ad

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász autogramot ad ()

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász autogramot ad a magyar olimpikonok fogadásán a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpont előtt, ahol szurkolók, rokonok és barátok köszöntötték a 2012-es londoni nyári olimpiáról hazatért sportolókat.

Úszás – Risztov Éva aranyérmes 10 kilométeren

Úszás – Risztov Éva aranyérmes 10 kilométeren ()

Risztov Éva aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián.

Janics Natasa megcsókolja Kovács Katalint

Janics Natasa megcsókolja Kovács Katalint ()

Douchev-Janics Natasa megcsókolja Kovács Katalint a 2012-es londoni nyári olimpia női kajakpáros 500 méteres számának eredményhirdetésén, miután a magyar páros ezüstérmet szertett a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán.

Kozák Danuta aranyéremmel

Kozák Danuta aranyéremmel ()

Kozák Danuta megcsókolja aranyérmét a 2012-es londoni nyári olimpia női kajak egyes 500 méteres számának eredményhirdetésén.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak