banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Berki Krisztián a kínai Világkupán

A kínai Világkupán kezdi meg az idei szezont Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világbajnoka, aki Hídvégi Viddel együtt szerepel a hétvégi meghívásos viadalon.
A hazai szövetség (MATSZ) szerdai tájékoztatása szerint a Cepóban (Zibo) sorra kerülő eseményre szerenként 12 versenyző kapott meghívót, a selejtezőket szombaton, a négyfős döntőket vasárnap rendezik meg.
“Nagyon várom már az év első versenyét, a felkészülés miatt ugyanis sokat voltunk egy helyben, nem utaztunk” – idézte Berkit a MATSZ közleménye. – “A célom, hogy az elmúlt időszakban néha kicsit rakoncátlankodó kezem teljesen jól működjön kint, és a felkészülésemnek megfelelően hibátlan gyakorlatot tudjak bemutatni. Persze egyelőre még nem vagyok csúcsformában, de ez még nem is az az időszak. Az biztos, hogy minimum 6,7-es lesz a kiinduló pontom, hogy ehhez mit kell még hozzátennem, az a helyszínen kiderül.”
A tavaly októberi, tokiói vb-n londoni olimpiai kvótát szerzett tornász jövő csütörtökön Budapesten is versenyez, ekkor rendezik a Tornacsarnokban az egyéni összetett országos bajnokságot, amely egyben selejtező a jövő hétvégén sorra kerülő szerenkénti döntőkre. Berki mellett az ötkarikás indulási jogot januárban megszerző Hídvégi is indul a viadalon, amely a férfiaknál válogató a május 19-én kezdődő, franciaországi Európa-bajnokságra.
A szintén olimpiai kvótás Böczögő Dorinát szombaton, a Tornacsarnokban sorra kerülő, felnőtt és utánpótlás szer országos bajnokságon, ugrásban és gerendán láthatja a hazai közönség.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

A Biacsi ikrek viszik a magyar zászlót londonban

A Biacsi ikrek viszik a magyar zászlót londonban ()

A pályafutásuk első paralimpiáján induló ikertestvérek, Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona atléták lesznek a magyar zászlóvivők a londoni játékok szerda esti megnyitóján.

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász autogramot ad

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász autogramot ad ()

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász autogramot ad a magyar olimpikonok fogadásán a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpont előtt, ahol szurkolók, rokonok és barátok köszöntötték a 2012-es londoni nyári olimpiáról hazatért sportolókat.

Úszás – Risztov Éva aranyérmes 10 kilométeren

Úszás – Risztov Éva aranyérmes 10 kilométeren ()

Risztov Éva aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián.

Janics Natasa megcsókolja Kovács Katalint

Janics Natasa megcsókolja Kovács Katalint ()

Douchev-Janics Natasa megcsókolja Kovács Katalint a 2012-es londoni nyári olimpia női kajakpáros 500 méteres számának eredményhirdetésén, miután a magyar páros ezüstérmet szertett a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán.

Kozák Danuta aranyéremmel

Kozák Danuta aranyéremmel ()

Kozák Danuta megcsókolja aranyérmét a 2012-es londoni nyári olimpia női kajak egyes 500 méteres számának eredményhirdetésén.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak