banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

Az államfő meglátogatta a férfi vízilabdásokat

Áder János köztársasági elnök kedden meglátogatta a londoni olimpiára készülő férfi vízilabda-válogatottat.

Áder János olimpia 2012

A csapat hivatalos honlapjának, a vlv.hu kedd esti beszámolója szerint az államfőt a csapattagok által is viselt felszereléssel lepték meg.
“Örülök, hogy eljött, János régi lelkes és elfogult szurkolónk” – mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. “Az elmúlt 12 évben rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, barátságunk sosem a betöltött funkciók függvénye volt. A délelőtti három és fél órás edzésből egy órát végig tudott nézni, így képet kaphatott arról, hogy az eredmények mögött milyen szintű munka áll.”
A látogatás nélkülözte a protokolláris formaságokat, a sajtó nyilvánossága nélkül zajlott le, s kifejezetten baráti látogatásnak tekintette mindkét fél.
Amint a vlv pont hu kitért rá: az államfő nagyjából 2000 óta a magyar csapat egyik leglelkesebb híve, személyes kapcsolata a szövetségi kapitánnyal ennél is régebbre nyúlik vissza. Kemény Dénes többször volt vendég Áder János által vezetett csornai pódiumbeszélgetésen, s kikapcsolódásra is utaztak már együtt az elmúlt években.
Áder János a program végén biztosította a játékosokat, hogy bármilyen eredményt érnek el Londonban, neki ez marad a világ legjobb csapata, hiszen az már önmagában világcsúcs, hogy három aranyat nyertek egymás után.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

A “barceloniai” Eiffel-torony története

A “barceloniai” Eiffel-torony története ()

Manapság az Eiffel-torony sziluettje teljesen összeffort Párizs városképével, a világ egyik legismertebb építménye. Pedig meglepő módon nem is oda szánták. Gustave Eiffel a torony tervezője 1888-ban Barcelona városánál házalt a tervekkel, ugyanis abban az évben ott rendezték a világkiállítást, ami abban az időben hatalmas eseménynek számított, ezért általában a rendező városnak muszáj volt valami lehengerlő

Nagy küzdelem után negyedik a női vízilabda-válogatott

Nagy küzdelem után negyedik a női vízilabda-válogatott ()

Negyedikként zárt a magyar válogatott a londoni olimpia női vízilabda-tornáján, miután a csütörtöki helyosztón kikapott az ausztráloktól.

Kikapott a negyeddöntőben a férfi vízilabda-válogatott

Kikapott a negyeddöntőben a férfi vízilabda-válogatott ()

Kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott a világbajnok olaszoktól a londoni olimpián szerda este, így nem jutott be az elődöntőbe, s legjobb esetben is csak az 5. lehet.

Vizilabda – a bronzért játszhat a női csapatunk

Vizilabda – a bronzért játszhat a női csapatunk ()

A bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott a londoni olimpián, miután a kedd esti elődöntőben 10-9-re kikapott a spanyol csapattól. A csütörtöki “kisdöntőben” az Egyesült Államokkal szemben alulmaradt Ausztrália lesz az ellenfél.

London 2012 – A hétfői műsor (aug. 6)

London 2012 – A hétfői műsor (aug. 6) ()

A londoni olimpia hétfői versenynapján – melyen 18 számban osztanak érmeket – Sidi Péter kedvenc számában, a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett versenyében szerepel majd.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak