banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

A tízpróbázó Szabó Attila is indulhat

Szabó Attila olimpiai B szintet érő 8003 pontos egyéni csúccsal nyerte meg kedden a Honvéd összetett atlétikai versenyét, így biztosította helyét a londoni olimpián.

A magyar szövetség honlapjának kedd éjszakai tájékoztatása szerint a rekkenő hőségben rendezett viadalon a szinthez korábban már többször is közel kerülő tízpróbázó a tíz számból háromban egyéni rekordot döntve jutott pályafutása során először 8000 pont felé.
“Attila bebizonyította, hogy ha valaki nagyon akar egy eredményt, akkor arra minden körülmények között képes – mondta Dornbach Ildikó szakmai igazgató. – A legutóbbi versenyén elcsúszott néhány ponttal, már akkor is több jó száma volt, de a kevésbé sikeres nyolcadik száma után kissé hitehagyott lett. Összekapta magát újra, és bebizonyította, hogy lehetetlenek nincsenek, ha az ember akar valamit. Ebben a rettenetes melegben ezt a két napot keményen végigküzdötte. Három egyéni csúccsal! És a végeredmény is egyéni csúcs lett, ami már egy nagyon tisztességes eredmény.”
Szabó sikerével húszra nőtt a londoni játékokon induló magyar atlétikai csapat létszáma.
A szinttel még nem rendelkező atlétáknak vasárnapig van még lehetőségük megfelelő eredmény elérése, akkor zárul ugyanis a szintteljesítési időszak.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

Női gerelyhajításban a cseh sör jó doppingnak bizonyult

Női gerelyhajításban a cseh sör jó doppingnak bizonyult ()

A címvédő, világcsúcstartó cseh Barbora Spotakova nyerte a női gerelyhajítást csütörtökön a londoni olimpián.

Újra kicsinálta magát a diszkoszvető Fazekas Róbert?

Újra kicsinálta magát a diszkoszvető Fazekas Róbert? ()

Pozitív doppingteszt miatt kikerült a magyar olimpiai csapatból egy A szintes atléta. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján közzétett nevezési listáról a diszkoszvető Fazekas Róbert neve hiányzik.

A tízpróbázó Szabó Attila is indulhat

A tízpróbázó Szabó Attila is indulhat ()

Szabó Attila olimpiai B szintet érő 8003 pontos egyéni csúccsal nyerte meg kedden a Honvéd összetett atlétikai versenyét, így biztosította helyét a londoni olimpián.

Gyalogló Vk – Helebrandt 64., Rácz 80. Szaranszkban

Gyalogló Vk – Helebrandt 64., Rácz 80. Szaranszkban ()

Helebrandt Máté a 64., míg Rácz Sándor a 80. lett szombaton az oroszországi Szaranszkban rendezett gyalogló Világkupa-versenyen.

Testi sértéssel vádolják Bene Barnabás atlétát

Testi sértéssel vádolják Bene Barnabás atlétát ()

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják Bene Barnabás olimpiai kerettag atlétát egy a Pécsi Törvényszéken folyó büntetőperben – adta hírül az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak