banner
Hírek, cikkek2012 Londoni Olimpia versenynaptárOlimpia eredményekOlimpiai hírek minden mennyisségben magyarulOlimpia 2012

A Dombi, Kökény kajakos duó már biztos olimpiai résztvevő

A Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó már készülhet a londoni olimpiára 1000 méteren, mivel a vasárnapi válogató után riválisuk visszalépett a további küzdelemtől. Ők az elsők, akik hivatalosan tagjai lettek a magyar ötkarikás kajak-kenu csapatnak és utaznak a London 2012-re.

Dombi-Kökény london 2012

A tavaly Eb-bronzérmes, vb-hatodik kettős magabiztosan nyerte délelőtt a versenyét, mögöttük a 2011-es szegedi világbajnokságon 500-on aranyérmes Tóth Dávid, Kulifai Tamás duó ért célba. Az eredeti tervek szerint ez a két egység indult volna a jövő hétvégi, duisburgi Világkupán, amely ebben a számban a második válogató lett volna, Tóthék azonban visszaléptek, hogy inkább a négyesre koncentráljanak. Storcz Botond szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy ezzel Dombi és Kökény további válogató nélkül már csapattag.
Az Esztergomi Kajak-Kenu SE lapátforgatója, a kétszeres világbajnok Kökény eddig már két olimpián szerepelt, 2000-ben Sydneyben és 2004-ben Athénban, társa, az Építők Margitszigeti Kajak Club versenyzője, Dombi ugyanakkor első ötkarikás fellépésére készülhet. Az egység edzője Szilárdi Katalin.

0 hozzászólásVissza a cikkhez

Írja meg hozzászólását

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

Egyéb cikkekolimpiai főoldal

Bronzérmes Douchev-Janics 200 méteren

Bronzérmes Douchev-Janics 200 méteren ()

A kajakos Douchev-Janics Natasa szoros csatában bronzérmet szerzett a szombati döntőben 200 méteren a londoni olimpián.

Aranyérmes a kajakos Kozák Danuta, ezüstös a férfi K4

Aranyérmes a kajakos Kozák Danuta, ezüstös a férfi K4 ()

Kozák Danuta parádés teljesítményt nyújtva aranyérmet szerzett a női kajak egyesek csütörtöki 500 méteres döntőjében a londoni olimpián. Ez a magyar küldöttség hetedik elsősége a brit fővárosban, egyben a sportág 22. ötkarikás aranya.

Aranyérmes a női kajak négyes

Aranyérmes a női kajak négyes ()

Aranyérmet nyert a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású kajaknégyes 500 méteren a londoni olimpia szerdai versenynapján.

Aranyérmes a Dombi-Kökény kajakpáros

Aranyérmes a Dombi-Kökény kajakpáros ()

Az aranyérmes Dombi Rudolf (j) és Kökény Roland a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kajakpáros 1000 méteres számának eredményhirdetésén a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán.

Hétfőn rajt kajak-kenuban, két arany a cél – előzetes

Hétfőn rajt kajak-kenuban, két arany a cél – előzetes ()

Hétfőn kezdődnek a kajak-kenu küzdelmek a londoni olimpián, egészen pontosan a brit fővárostól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney központban, ahol a 13 fős magyar válogatott legalább két aranyérem megszerzésének reményében száll vízre.

Az oldal tetejére

banner

Legkeresettebb kulcsszavak